Arena Grosvad för en härlig upplevelse

Vi erbjuder helheten för den som vill utföra en mängd olika aktiviteter eller vill hämta energi i vår härliga natur. Här finns något för hela familjen, den aktiva, föreningen, företaget och dig som privatperson. Du kan utföra aktiviteter som skidor, cykling, vandring, naturupplevelser, äventyrsbad, bad, relax, fotboll, squash, tennis, gym, inomhusidrott, bågskytte, friidrott, barnkalas, födelsedagar och konferensaktiviteter. 

Vi vill uppmärksamma dig på att Arena Grosvad är en kontantfri anläggning. Betalkort och Swish fungerar utmärkt som betalningsmedel.

 

Varmt välkommen till Finspångs kommuns stora arena.

Mer än 50 år av idrott, motion och nöje

När man blickar ut över området idag har man svårt att förstå att det här från början var en soptipp. Beslutet att bygga en idrottsplats klubbades 1957 då man såg behovet av en större idrottsplats i kommunen men att man också behövde mark för att bygga en ny skola. Detta beslut innebar att den gamla idrottsplatsen gav plats för den nya skolan- det som sedermera blev Bergska skolan – och en ny idrottsplats skulle förläggas till ett område vid Grosvad. Grosvads Idrottplats invigdes 1964 och var 150 000 kvadratmeter stort. Samma år som invigningen arrangeras TV-pucken och under mitten av 80-talet byggs en konstfryst bandybana.
1987 sporthallen Aluceum invigs och Grosvads idrottsplats kan nu stolt erbjuda arenor för inomhussporter, som exempelvis tennis, basket, squash, handboll och innebandy.
År 1991 bygger man ishockeyhallen som gör det möjligt för föreningar och allmänheten att spela hockey och att åka skridskor i en inomhushall.

Idag heter området Arena Grosvad och har så gjort sedan 2008 då det nya badhuset stod klart och Medley tog över driften på uppdrag av Finspångs kommun.  År 2008 bygger man också allvädersbanor för friidrotten. Arena Grosvad fortsätter att utvecklas och hösten 2014 är konstgräsplanen klar. Hösten 2017 invigdes Arena Grosvads utegym och MTB Trickbana, under 2018 utvecklas området ytterligare.
Arena Grosvad är idag en av Östergötlands största idrotts- och rekreationsområde och läget är optimalt med närheten till naturen, sjöarna och Finspångs golfklubb.  Det är en naturlig plats för rekreation, träning och idrott. Här erbjuder vi dig arenor och varierande träningsanläggningar och friluftsområden året runt för alla åldrar.