Kultur i Finspång

Finspångs kommun har ett rikt och varierat utbud av kultur, unika historiska miljöer och mötesplatser. Utbudet ger dig möjligheter till omväxlande upplevelser året om.

Finspång har fått en vacker och mångsidig mötesplats. Mitt i centralorten ligger Kulturhuset Finspång, en oas för kulturälskare. Detta hus har en lång tradition som mötesplats för både upplevelse och samtal!
Idag finns det olika verksamheter i Kulturhuset som har i uppdrag att berika kultur - och fritidsliv.

Läs mer om Kulturhuset

 

Eldkvarn

Vi vill stärka Finspångs kvaliteter genom vår historia, som ett lockande och återkommande besöksmål. Med våra platsspecifika kvaliteter i form av vatten, eld, järn och glas ger det kunskaper om allt det som har byggt Finspång. Att med historien som en stolt bakgrund, fortsätter vi även att bygga vidare med det moderna Finspång. Här finns många spännande platser som ger dig gedigna upplevelser.

Finspångs slott är ett av landets största barockslott och är placerat i Finspångs centrala delar. Läs mer om slottet här. 

 

En av många och fortfarande levande bruksmiljöer som finns bevarade i vår kommun är genuina Rejmyre Hantverksby. Två mil öster om Finspång, fyra mil nordväst om Norrköping, fyra mil sydväst om Katrineholm. Här hittar du butiker för både kläd- och inrednings intresserade, utställningar, restaurang, bibliotek, turistinformation och sist men inte minst Reijmyre Glasbruk, världsberömt för sitt fantastiskt vackra konst- och bruksglas.

 Reijmyre Glasbruk

Fler spännande kulturupplevelser i Finspång