Friluftsliv- äventyrligt året om!

I Finspång ser vi naturen som våra naturliga "gröna lungor". Här har du nära till naturen var du än är eller bor. Vi  är en av Sveriges sjörikaste kommuner. Med en tillgång av 368 sjöar skapar det fantastiska möjligheter för ett aktivt friluftsliv!

Med friluftsliv menas vistelse utomhus i natur – eller kulturlandskap för välbefinnande och naturupplevelser utan krav på tävling. Här finns allt från bad och fiske, till att paddla kanot när sjöarna är öppna och att ta på sig långfärdsskridskorna och plocka fram sparken när isarna har lagt sig.

En undersökning gjord av Naturvårdsverket visar att Finspång är den bästa frilufts kommunen i Östergötland de senaste åren. 

Här är det lätt att aktivera sig och ha roligt året om. Vi är en liten kommun med ett stort utbud av aktiviteter. Vare sig du vill röra på dig, se vackra miljöer , njuta av friskluft eller grilla nyfångad fisk till kvällen, här finns något för alla. Välj mellan olika naturnära aktiviteter som får kropp och själ att komma till ro.

 

Varmt välkommen och upplev Finspång!

 

 

Allemansrätten

I Sverige har vi en unik möjlighet att kunna röra oss fritt i naturen. Allemansrätten är någonting som du använder dig av när du går en promenad, paddlar kanot eller cyklar i naturen. För många är det någonting naturligt och vardagligt. Men vi behöver också ta ansvar för natur och djurliv och visa hänsyn mot markägare och andra besökare. Det kan sammanfattas i att Inte störa - inte förstöra. Via länken kan du läsa mer om Allemansrätten på Naturvårdsverkets hemsida.

Naturvårdsverket