Evenemang

Vernissage, musik och mat

Rejmyre, Stockholm

Rejmyre Art Lab presenterar:

TID
OMSORG
KAOS


En sommarutställning i Konsthallen Engelska Magasinet i Rejmyre
med nio av årets masterstudenter från Konstfacks konsthantverksutbildning "CRAFT!".

Välkommen på Vernissage: lördag 29 juni kl 14.00
Invigningstalare: Karin Jerneld
Musikframträdande av Agnes Persson

Utställningsperiod: 29 juni - 8 september 2024
Öppettider: tisdag - söndag 11-16
(tom 18 aug därefter endast lör & sön)

Medverkande: Andreas Almebäck, Henrietta Elfström Berg, Jessica Westerberg, Johanna Bylén, Lovisa Hed, Malin Uhlén, Nanny Rådenman, Pia Alsell, Ting Wang
Curator: Tida Dalunde

Om utställningen
Rejmyre Art Lab presenterar nio av årets masterstudenter från Konstfacks konsthantverksutbildningar. Gemensamma spår i konstnärernas verk är tid, omsorg och kaos. Tidens gång och tid att fokusera, omsorg om materialen och dess uttrycksmöjligheter och det ständigt närvarande kaos som hör till livet och alltid tar sig in i det vi försöker kontrollera och sortera.

Alla verk i utställningen är resultatet av två års undersökning och fördjupning i konstnärernas valda teman, material och tekniker och låter oss möta de olika perspektiv på livet som uppstår vid sådana omsorgsfulla möten mellan människa och material.

Om Agnes Persson

Gitarristen och kompositören Agnes Persson, med rötter i Östergötland, är en av flera unga musiker som förnyat den svenska jazzscenen under de senaste åren. Hennes debutalbum In Collaboration With Flowers (Havtorn Records, 2021) stack ut lite extra bland de svenska musikutgivningarna det året, mycket tack vare dess originalkompositioner och arrangemang gjorda av Agnes själv.
Under de senaste fem åren har Agnes uppträtt regelbundet med sin egen musik i olika konstellationer. Oftast med sin kvartett, med vilken hon släppte sin första skiva någonsin. Hon har också varit en del av många andra projekt, allt mellan explosiva moderna storband och intima duos.
Agnes tilldelades 2020 det prestigefyllda Albin Hagströms stipendium för gitarrister, samt STIMs stipendium för musikskapare. Samma år var hon en del av Bohuslän Big Bands årliga projekt "Up & Coming Jazz Talents", vilket resulterade i två konserter med nämnda professionella storband. I januari 2022 nominerades hon till bästa nya artist på SOM:s "Manifestgalan", precis efter att ha utsetts till "Årets jazzgitarralbum" av Lira Music Magazine.

Om Rejmyre Art Lab - Center för Studier i Periferin


Rejmyre Art Lab är en konstnärsdriven ideell organisation. Vårt syfte är att skapa en plattform för möten mellan konstnärer, samtidskonst och allmänheten, att testa och utveckla nya modeller för platsbaserad konstnärlig praktik, att utforska konstnärens roll i samhället, särskilt inom landsbygdskontexter, och att stödja konstnärlig utveckling i skärningspunkten mellan samtidskonst, hantverk och samhällsengagemang.
Rejmyre Art Lab har som ambition att skapa kopplingar till Reijmyre Glasbruk och platsens historiska hantverkstradition genom att sätta den i relation till samtida experimentellt och konceptuellt konsthantverk som utmanar gränser, material och tekniker.
Utställningsverksamheten är en del i Rejmyre Art Labs programverksamhet, som i övrigt består av tematiska konstnärliga forskningsprojekt, artist-in-residence-program, plats-specifika konst-installationer, seminarium, workshops, “Konstlabbet” vår verksamhet för barn och unga samt projektateljé och mötesplats i vår nya futuristiska paviljong “Tillflykten”.