Evenemang

Teater: Britt-Marie var här

Kulturhuset Finspång, Finspång

En varm komedi med Marianne Mörck i alla roller. En kärlekshistoria om en kvinna som väntat ett helt liv på att hennes ska börja. Det är berättelsen om samhällen vid vägar där fotboll och pizzerior är det sista som överger människorna. Britt-Marie, 63, har just lämnat sitt 40-åriga äktenskap bakom sig och ska starta upp sitt liv på nytt. Det enda arbete hon kan få är i Borg, ett samhälle om vilket det snällaste man kan säga är att det ligger vid en väg. Borg har inget annat än fotbollen kvar. Britt-Marie hatar fotboll. Detta är sannerligen inte början på en underbar vänskap.

Britt-Marie var här är en hyllning till livet som med humor och värme uppmanar oss att gå ut från salongen och ta tillvara på allt som är oss kärt.

Föreställningen är baserad på Fredrik Backmans bok med samma namn. Regisserar gör Eva Dahlman, just nu aktuell med kritikerrosade Vem är rädd för Virginia Woolf? på Helsingborgs Stadsteater samt tidigare succéerna Påklädaren på Dramaten och Egenmäktigt förfarande på Scalateatern i Stockholm.

Framträdanden av Medverkande, Marianne Mörck, Konstnärligt team, Dramatisering och regi: Eva Dahlman, Textdramaturg: Eva-Maria Dahlin och Lisa Lindén, Scenografi och kostym: Sven Haraldsson, Ljusdesign: Peter Stockhaus, Mask- och perukdesign: Ulrika Ritter

Arrangör: Finspångs riksteaterförening

Boka

Prisinformation

280:-