Evenemang

Sätersborgs fårskinn

Hällestad, Finspång
Sätersborg
Jonas med fru Malin och två söner bedriver ett krav-certifierat lantbruk i hjärtat av Hällestads bergslag i norra delen av Finspångs kommun. Huvuddelen av de 160 hektar åker och 40 hektar naturbeten är de 6 gårdarna runt byn Sätra, med den långsamt ringlande Sätraån framflytande mitt i.
Åkermarken används till odling av foderspannmål och vallodling till de egna djuren. Vallarna består av olika gräs, klöver och örter, så som Kärringtand, Cikoria och Svartkämpar. Ca 20 hektar av naturbetena är särskilt värdefulla att hävda.
Vi har 260 Gotlands- och 40 Leicestertackor som lammar i april. De producerar garn, får/lammskinn, naturvård och inte minst kött uppfött på nästan bara gräs. Gotlandsfåren är vår specialitet som vi avlat på i 30 år, för att få vackert glänsande och silkiga grå skinn. På gården finns också 40 di-kor med ungdjur som växelbetar med fåren för att minska på parasit-trycket. Allt för att slippa använda kemiska preparat till att avmaska djuren.
I vår mysiga, gamla butik får du uppleva härliga får- och lammskinn av hög kvalitet från våra Gotlands- och Leicesterfår. Våra skinn har fått flera placeringar i skinn-SM och färgskalan består av ljusaste vit till mörkaste grå. 2018-21 var våra skinn och andra produkter med i både ”Sommar med Ernst” och ”Jul med Ernst”. I butiken finns även olika produkter av ull och skinn, som tex kuddar, garn, ullkransar, ullpåsar, mm. I landskapet runt omkring betar våra djur. Varmt välkomna att besöka oss.

Välkommen att kontakta oss:
0702-389810
satersborg@telia.com