Evenemang

Ulf Lundqvist, Nisse Sandström & Per Josefsson

Engelska Magasinet, Stockholm   -  En del av: Engelska Magasinet

Måleri, skulptur & teckning
Utställning i Engelska Magasinet, Rejmyre
4 september – 5 november

Invigning lördagen 4 september kl 13.00

Rejmyre Art Lab har äran att visa tre framstående konstnärer från Östergötland. Under hösten intas den vackra utställningslokalen Engelska Magasinet av en lustfylld utställning med måleri, teckning, grafik och skulptur.

Ulf Lundkvist är en av Sveriges mest uppskattade serietecknare som påverkat en hel generation med sina uttrycksfulla, underfundiga och mustiga karaktärer. Ulf Lundkvist är mest känd för seriemagasin så som Assar, men arbetar även med måleri och skulptur. I denna utställning får vi möjlighet att lära känna fler sidor av hans konstnärskap. Bland annat visas en serie stora träskulpturer, som inte tidigare visats för allmänheten.

Per Josefsson har haft en framstående karriär som en av Östergötlands mest mångsidiga konstnärer. Hans praktik spänner mellan måleri, grafik och skulptur och offentlig gestaltning. Per Josefsson har också haft en vital roll för regionens kulturliv som rektor för Norrköpings Konstskola och en initiativtagare till ateljéföreningen KIFIN i Norrköping. Anledningen till att konsthallen Engelska Magasinet i Rejmyre existerar kan vi också tacka Per Josefsson för, då han var med om att starta utställningsverksamhet i lokalen 2007, tillsammans med Nisse Sandström och en grupp lokala eldsjälar.

Nisse Sandström är framför allt känd som saxofonist och radiopratare. Vi har hört honom vända skivor i sitt eget jazz-program på Sveriges Radio och delat med sig av historier från sin internationella karriär och möten med de allra största inom jazzens värld. Men som inte alla vet är att Nisse Sandström också är en framstående och uppskattad målare. I Engelska Magasinet får vi ta del av hans färgrika och detaljerade betraktelser av vardagsmotiv och scener från barndomen.

Engelska Magasinet och Rejmyre Art Lab

Konsthallen Engelska Magasinet är en vacker gammal magasinsbyggnad i Rejmyre som en gång i tiden var lager för glasbrukets varor som skulle skickas vidare för export. 


Rejmyre Art Lab anordnar sedan 2020 utställningar i Engelska Magasinet. Utställningsverksamheten är en del i Rejmyre Art Labs programverksamhet, som även består av tematiska konstnärliga forskningsprojekt, artist-in-residence-program, platsspecifika konstinstallationer, seminarium, workshops och verksamhet för barn och unga.

Utställningsverksamheten genomförs med stöd av Statens Kulturråd, Region Östergötland och Finspångs kommun.