Se och göra

Kanotled - Börgölsån

Finspång

Paddla kanot på kanotlederna
Genom att paddla på någon av Finspångs kanotleder kan du få en riktigt härlig naturupplevelse. Sjöarna binds ihop av åar och vattendrag i ett omväxlande landskap och om vattennivån tillåter behöver du inte göra många lyft, utan istället maxar du njutningen när du glider fram i kanoten. Längs våra vackra kanotleder hittar du ordnade rastplatser och vindskydd.

Tänk på att vattendrag förändras, bland annat beroende på hög eller låg vattennivå. Därför kan antalet lyft variera.

Börgölslån

  • Karaktär: Glesbygd, lätt
  • Längd: 27 km, 75 % sjöar, 2 dagar

Turen Börgölsån startar och slutar med sjöpaddling på flera skogssjöar, vilka förbinds med den lugna lättpaddlade Börgölsån. Området gränsar till Kolmården och hör till de mest vildmarkslika som finns i den här delen av Sverige.


Börgölsån passar bra för ett par dagars helgpaddling. De vackra vildmarkssjöarna sjöarna inbjuder till många utflykter bland öar och holmar. För den nyfikne paddlaren kan turen ta längre tid, för det finns mycket att upptäcka. Allmänt om turen Borgölsån är en lätt tur med både sjö- och åpaddling. 

I Rejmyre mellan sjöarna Hunn och Östjuten finns flera sevärdigheter för dig som är intresserad av hantverk och kulturarv.