Se och göra

Torstorps IF

Finspång

När bildades föreningen: 1935-08-21

Grundare; Einar Svensson, Sven Lundholm och Fridolf Tapper

Vilket Syfte har föreningen; Att genom idrott och föreningsverksamhet verka för ett gott kamratskap och god idrottsanda.

Händelser och historik; Torstorps IF:s har varit fotboll, men även allmän idrott, bordtennis, bandy och skidlöpning har föreningen idkat fast i mycket liten omfattning.

År 1936 blev ett händelserikt år för Torstorps IF. Föreningen sökte inträde i Svenska fotbollsförbundet och Riksidrottsförbundet vilket också beviljades.

Den första fotbollsplanen var belägen vid Torstorps skola och hade måtten 90x42 m. Det fanns också en mindre byggnad för omklädning.

1940-talet. Det stod snart klart för föreningen att den måste ha en ny fotbollsplan och 1944 underhandlade föreningen med Fiskeby AB om lämplig mark vid torpet Najen i Rörstorp. År 1945 skrevs det första kontraktet med Fiskeby AB. Dock lade Vägförvaltningen hinder i vägen.1946 gjordes ny anhållan hos Fiskeby AB. Även denna gång blev det fördröjt pga att Finspångs köping låg i upphandling att köpa hela Viggestorp. Det tog ytterligare 3 år innan man 1950 kunde skriva ett nytt kontrakt med Fiskeby AB, vilket skulle gälla i 25år.

1944 medverkade Torstorps IF i sin första seriefinal. Det var i klass III norra mot Igelfors.

1950-talet. 1955 var ett framgångsrikt år för Torstorps IF när det hägrande målet att fotbollsplanen var klar blev ett faktum. Vid invigningen höll rikstalman Fridolf Tapper tal, och en match spelades mellan TIF och FAIK. 1955 vann både A-och B-laget sina serier och föreningen firade 20-årsjubileum.

1960-talet. 1961 spelade A-laget i Div.4 för första gången och slutade med en finfin 3:e plats. Därefter följde några goda år i div.4, med bl.a ett nytt publik rekord på 735 personer i matchen mot Sylvia 1966.

Det har visat sig att ungdomsverksamhet i en förening av TIF´s storlek är av betydelse för att hålla ett slagkraftigt seniorlag. Redan 60-talet satsades alla krafter på att bygga upp en stabil ungdomsverksamhet. 

1970-talet. På Najenlunden kunde man äntligen 1976 ta en ny omklädningsbyggnad i besittning. 1970 talet fortsatte för A-laget med topplaceringar i Div 5, uppflyttning till div 4 och nedflyttning till div 5 igen. 1976 gick det så illa att det blev nedflyttning till div 6. Under den nye tränaren Stig Eriksson startades marschen uppåt igen. 1979 slutade med serieseger i Div. 5.

1995 började föreningen bygga ytterligare en omklädningsbyggnad avsett för ungdomslagen.

2020-talet. Trots Coronapandemin startade föreningen en upprustning av vårt klubbhus. Resultatet blev dels en tillbyggnad på 40 kvm innehållande materielrum o tvättstuga för seniorverksamheten. Renoveringen innebar ny ventilation, ny handikapptoalett, nytt yttertak, ny fasadpanel o nytt kontor för kommunens omsorgsgrupp. Med eget kapital och flera bidrag samt ett otroligt arbete av föreningens medlemmar klarade föreningen finansieringen på 1,7 mkr utan några lån.

Nu står TIF rustat i många år lokalmässigt.

Välkomna ut till vår fina anläggning och ta del av verksamhetens fina möjligheter till träna och spela fotboll eller bara ta en fika.

Välkomna

Torstorps IF